Wie ben ik?

Ik ben Renee Hoogen, moeder van een zoon en zelf altijd op weg naar leven met nog meer vrijheid, plezier en verbinding. Ik heb een oneindige interesse in menselijke groeiprocessen (ook die van mijzelf) en ontdek steeds nieuwe manieren om mensen weer op hun eigen spoor te zetten.

Het is mijn overtuiging dat iedereen steun en begeleiding nodig heeft in het leven en dat het verrijkend werkt als je dit toe kunt laten.

Als we te lang vasthouden aan patronen die niet meer voor ons werken dan gaat het steeds harder schuren. Het is prettig als iemand je kan inspireren tot verandering, met een frisse blik en een warm hart. En dat is precies wat ik graag doe.

Ruim 22 jaar heb ik mensen begeleid binnen de maatschappelijke opvang en de geestelijke gezondheidszorg (vrouwenopvang, crisisopvang en verslavingsbehandeling). In 2017 ben ik mijn eigen praktijk gestart en sindsdien geniet ik de vrijheid om ook in mijn werk helemaal mijn eigen pad te volgen. Dat geeft energie en die wil ik graag delen.

Ik ben opgeleid tot trainer/ coach/ lichaamsgericht therapeut
Sinds 15 jaar werk ik als paardencoach, zowel met groepen als teams als individueel. Daarnaast heb ik mij ruim 10 jaar middels verschillende retraites, opleidingen, boeken, lezingen, en trainingen verdiept in mindfulness. In al die jaren heb ik duizenden keren zelf de beoefeningen gedaan. Binnen de verslavingskliniek van Iriszorg heb ik mindfulness training opgezet en geven. Enkele jaren geleden heb ik mijzelf verder ontwikkeld door ook te leren hoe ik mindfulness kan brengen naar kinderen en ouders.
De laatste jaren heb ik mij aan het bekwaamd in de core energetica en heb ik de overstap gemaakt van lichaamsgerichte coaching naar lichaamsgerichte psychotherapie.