Paardencoaching

Werken met mens en paard is heerlijk en verhelderend. In het samen buiten zijn, in beweging en in contact, ontstaat er altijd wat moois.
Het paard spiegelt heel direct het gedrag van de mens, simpelweg omdat het als kuddedier zijn natuur is om zich af te stemmen op de ander en op het geheel.
Het paard reageert niet alleen op het zichtbare gedrag, maar voelt ook haarfijn aan of dat

congruent is met wat er van binnen speelt. Wat is je intentie en hoe vertaalt zich dat in jouw lichaam en in je gedrag?

We kunnen werken op verschillende niveaus:

Gedrag:
We werken met lichaamstaal, positie, focus en energie.
Hoe duidelijk en actief neem jij de leiding? Durf je wat te vragen? Ben je in staat af te stemmen en het paard in beweging te brengen? Welke positie neem jij van nature in en kun je daarin ook switchen als de situatie daarom vraagt?

Intrapsychisch:
We werken met innerlijke beelden, overtuigingen en verlangens. Deze hebben veel invloed op jouw dagelijks functioneren, de keuzes die je maakt en de manier waarop je relaties aangaat. Het tastbaar maken van de binnenwereld helpt je anders te kijken, oude overtuigingen bij te stellen en je krachtiger te verbinden met je verlangens. Het paard zal hier direct op reageren en dient daarmee als heldere spiegel van zowel innerlijke als uiterlijke veranderingen.

De samenwerking met deze krachtige en tegelijkertijd sensitieve dieren maakt in de meeste gevallen echt iets los bij mensen. Wanneer emoties en lichamelijke signalen op de voorgrond verschijnen maak ik gebruik van lichaamswerk om hier ruimte aan te geven. Hierdoor wordt de transformerende werking ervan gestimuleerd en worden de ervaringen dieper geïntegreerd. Zo kunnen de nieuwe inzichten meegenomen worden in het dagelijks leven en kan gedragsverandering makkelijker plaatsvinden.

Je kunt bij mij terecht voor individuele coaching/ coachwandelingen met paard, workshops en teamtrainingen.

Charlie Mackesy